Monday, January 9, 2012

Säsong 2011: Supersäsongen

Känns som jag snart skrivit det mesta som går att skriva om säsong 2011. Har nästan överröst den med superlativ. Det har varit minimala motgångar, även om sådana funnits, och kurvan har alltid pekat spikrakt uppåt. Det mesta har faktiskt funkat riktigt bra. Har funnit ett par mara-skor som passade som smäcken. Jag har börjat kunna köra morgonpass utan frukost. Dubbelpass har införts och funkat hur bra som helst. På skadefronten har det inte varit så stora problem och dessa har kunnat tacklats mentalt och fysiskt bra. Jag har helt enkelt funnit en mall som funkar, än så länge. Det blir inga större förändringar på den nästa år.

Det blir inte så mycket mer tankar kring denna säsong så jag avslutar den med att summera lite om de olika tävlingarna och minnen.

Den bästa:
Långlöparnas Kväll - Spännande och utmanande att få tävla med eliten. Perfekt inramning med sensommarväder och PB på milen med 1 minut.

Den roligaste:
Stockholm Maraton - Att få kapa marapersen med en kvart på ett år och inte ta ut sig fullt ut var långt över mina förväntningar.  Sedan är Stockholm Maraton alltid Stockholm Maraton med allt vad det innebär i tradition och inramning.

Den sämsta:
Los Angeles Maraton
Slog i och för sig PB här med c:a 3 minuter men att springa sista halvan i iskallt hällregn i näst intill storm plus att ena skosnöret löstes upp med milen kvar är inget som gör det perfekta loppet. Till på köpet blev jag ordentligt nerkyld och fick sitta i 1 timma i sjukstugan.

Den på Island:
Ármannshlaupið - Ett 10k landsvägslopp på Island kryddades av den OS-Kvalande Islänningen Kári Steinn Karlsson (2.17.12 i Berlin, i sin debut). Kom 3:a och fick årets finaste medalj.

Den där jag höll på att missa planet hem:
Frankfurt Marathon - Träffade Mattias Jonsson och hans Solviking-gäng på en efter-maraton-pizza-och-öl. I väntan på att åka till Flygplatsen hem satt vi kvar och ölade ett tag tills det var dags att bege sig. Kanske blev det lite i sista stund och till råga på allt var det strul på tågen. All information var på tyska och vi hittade inte rätt tåg. Tillslut hittade vi dock rätt men ännu mera strul och förseningar. Tillslut bestämde vi oss för taxi men i samma stund som vi skulle kliva av åkte tåget och vi kom fram till flygplatsen och på planet 10 minuter innan avgång. Nästa gång blir det öl på flygplatsen. Usch!

Den som jag vann:
Österåkersmilen - Jag kom, jag sprang, jag segrade. Ja det är ganska enkelt att sammanfatta årets seger. Kul att få springa bakom ledarcykeln, kul att få springa ensam som första löpare på upploppet, kul att få en 1:a pris statyett. Det var ganska mycket kul helt enkelt. :)

Den med vildsvin:
Årets träning - 31Km Långpass genom bornsjöskogar och militärövningsområde. I sommar-ösregregn, genomblöt, med ett skönt flyt och att hamna öga mot öga med ett gäng Vildsvin. Årets upplevelse på träningsfronten.

2 comments:

 1. Har själv löpt efter ett par harar men vildsvin.. Du måste gjort en snabb kilometer efter det?

  Vad kör du i för skor på maran?

  ReplyDelete
 2. Ja först stannar man till och står blickstilla sen springer man på smygande förbi för att dra av ngn km på runt 3:30. Inbakad intervall på långpass :)

  Kör i mina Adidas Adizero Adios men har funderat på att testa ngt annat. Fast jag ser egentligen inte ngn anledning till det då adiosen är så supersköna.
  Har dock gått och blivit kär i dessa:
  http://www.runningwarehouse.com/descpageMRS-N1400M1.html
  Tyvärr finns dem inte i sverige men dem är så sjukt snygga att jag funderar på att importera.

  ReplyDelete