Monday, September 30, 2013

Det börjar kännas bra igen

Två veckor har nu passerat efter Stockholm halvmarathon. Första veckan blev ganska lugn och seg. Men med tanke på stundande marathon så blev den iaf en 10mil plus vecka. En vecka som avslutades med en träningstävling. Ett 10k lopp i Strömstad. Tycker det är skönt att springa en 10a på runt halvmarathon fart och köra en liten fartökning sista 3 mot mål. Riktigt bra kvalitets pass som blir lite lättare att köra på tävling än själv. Dagen eftervar det dags för längsta långpasset i år. Dvs om man räknar bort Stockholm marathon som jag mer eller mindre joggade runt. Efter den veckan är tanken 3 hårda marathon veckor runt 16-17 mil varav den första nu är avklarad. Riktigt skönt faktiskt. Det var dock tungt i mitten av veckan och jag visste inte riktigt hur jag skulle klara av helgens pass. Men efter dubbel pass och intervaller i lördags började kroppen haja vad jag höll på med. Långpasset i söndags som avslutades med 6k i matathonfart gick faktiskt nästan helt smärtfritt. Det kanske inte var så konstigt då man suttit och följt Berlin Marathon resultaten under dagen och blivit riktigt inspirerad för uppgiften. Framförallt av studenternas Patrik Eklund daskade till med 2.29.43. Det är så kul att följa andra och ser hur de lyckas och får till det där perfekta loppet. Nästan lite roligare än att lyckas själv faktiskt. Samma sak gäller Vallentuna Lars laser Södergård. Som lyckades bli bästa svensk på lördagens Lidingölopp. Hur kul som helst samt en massa gratis motivation. Den gångna veckan slutade på ca 17 mil och allt känns än så länge bra. Till och med måndagens vilodag,  som normalt är välkommen, kändes lite onödig. Men den har sin funktion i mitt upplägg. Det blir en liknande vecka denna andra hårda vecka. Mycket distans och träning i marafart. Nästa vecka blir det lite mindre distans men den skall avslutas med en halvmara i Örebro, Åstadsloppet, i eller något snabbare än tänkt tävlings fart för maran.

Kan säga att den där mara-spänningen har börjat infinna sig. Speciellt med tanke på helgens lopp och de höst massor som nu radar upp sig. Det var länge sen sist men nu verkligen längtar jag.

Längtar även efter att få börja om på en ny kula. Få en reboot på några veckors löpvila och börja om på nytt. Det är nästan så jag längtar till mörkret man måste kämpa sig igenom för att komma ut på andra sidan någon gång i mars april. Testa grundträningen och se vad man lyckats åstadkomma under vintern. Men först. Några hårda veckor. 4 fyra att vara exakt. Om en månad smäller det.

No comments:

Post a Comment