Friday, July 27, 2012

Tillbaka

Har varit tungt för ett tag nu, återhämtningen har gått långsammare än tänkte. Sedan åkte jag på något i vänster lår som farbror doktor på Access Rehab fick ta sig en titt på. Tydligen har jag rumpmuskler som inte aktiveras och då får rygg och lår arbeta mer. Har fått ett sånt där fint rehab/styrke-träningsprogram att köra några gånger i veckan. Bara med pilatesboll. Får köra det mest på jobbet iom att det inte hinns med annars. Måste se kul ut när man ligger där och lyfter bollen(se min arbetsstol) med två ben mot skyn, eller försöker göra armhävningar darrandes som värsta asplövet med benen mot golvet och händerna på bollen. Man är inte stark i de små muskler man fortfarande har i armarna hehe :).

Motivationen har inte varit på topp än så länge, men i takt med att jag kan börja köra som vanligt igen så tar det sig. Dock kan jag inte säga att Berlin Maraton som är om 2 månader är lika lockande och motiverande som Stockholm. Ska dock försöka göra ett försök mot 2:30 iom att klubbkompisen skall ner och göra den satsningen. Det spelar inte så stor roll om det skulle misslyckas. Tror att man måste försöka ett par gånger först och då är det skönt att få erfarenheten.

Just för tillfället är det dock satsning på att komma igång och då tävla mig lite i form. Har 2st 10000m lopp, 1st 10k Landsväg, 1st 3000m och 2st 5000m varav det sista kördes ett igår på Stadion. Det var inte värdens största startfällt men 6 tappra krigare som hade tagit sig till start. Tänkte köra på mot nytt pers, dvs under 15:43 men mitt egentliga mål var att se vart formen stod. Även ångloket Anders Grahl stod på startlinjen men han skulle visa sig bli en för svår motståndare/medtävlare. Han hade väl satt ribban någon stans runt 15:10-15:20 och det skulle bli en allt för snabb öppning. Istället gjorde jag mitt helt egna lopp från start till mål på ett vindstilla Stadion och såg Anders glida ifrån mer och mer för att passera mållinjen på fantastiska 15:14 och jag 20sek senare på sköna 15:34. Pers med 9 sek och nöjd att känna att formen är på g.

Nu är det bara att gneta på med träningen och ta nya tag om en vecka på 5000m på Enhörna Challenge. Förhoppningsvis ska jag med lite draghjälp kunna spränga 15:30-vallen. Ska försöka återkomma om en vecka, med det är mycket nu...

No comments:

Post a Comment