Thursday, May 31, 2012

Hell March anno 2012

Så är det då snart dag för det jag började satsa på för ungefär ett år sedan. Har inte hunnit känna efter så mycket inför. Det har varit en hel del annat i vägen. Men när jag nu sitter här känner jag någon sorts sorg eftersom jag vet att snart är det över, det jag varje år ser fram emot och som alltid kommer vara en del av mitt liv. Snart är det 364 dagar kvar. Men det ska bli kul, jävligt kul. Har aldrig varit så vältränad förut.

Jag gjorde debut på Lag-SM för två helger sen på sträckan 5000m. Hade varit lite småsjuk veckan innan men visste att jag borde kunna göre ner mot 15:30. Nu var inte kroppen med mig riktigt denna gång och den blev tillslut en 15:43 som jag under omständigheterna är nöjd med. Fick till exempel dra de första 3000 metrarna då de andra verkade går för att plocka poäng åt sitt lag istället för att göra en bra tid. Till råga på allt var det en varm och solig samt blåsig dag så det var inte helt optimalt, men kul. Nästa gång, på DM i Juli ska jag kunna klippa till med en bättre tid.

Har även lyckats att pilla ihop en liten websida till klubben för våra långlöpare så det har tyvärr inte blivit så mycket tid över att skriva här. Men jag är nöjd med resultatet så kolla gärna in http://www.huddingelangdistans.se/.

Men hur går det på Lördag då? Jag det är svårt att säga men 2:35 borde nog finnas där. Har nu c:a 250 mil i benen sen årsskiftet. Ett par bra tävlingar har kunnat avverkas och sjukdom har planerats in i god tid innan maran. Tydligen siktar jag enligt klubben på sub 2:30 redan nu. Men det lämnar jag nog tidigast till Berlin senare i år. Dessutom är inte planen att klara av det i år, gör nog första seriösa satsningen till nästa vår. Men vem vet, kanske kanske.

Har roat mig att kolla igenom startlistan på SM-klassen för lördagen och visst känns det inspirerade att stå med där. Det är många duktiga löpare man kan tampas med eller se försvinna iväg i fjärran. Det är väl några som jag har lite koll på och som man kan tänkas bilda klunga med eller ta rygg på. Dessa herrar har jag lite koll på och tänkte försöka hänga på/hänga av.
Nu har jag inte allt koll på allas dagsform men eller va de har gjort under våren men lite stalkande på nätet efter resultat har man allt gjort :). Sen får vi se om Anders Grahl ansluter också.

Nu peppar lite inför drabbningen, en Hell March för en Hell March.

4 comments:

 1. Alltid praktiskt när någon annan sätter upp målet åt en :) Colm kommer väl förresten inte till start alls vad jag vet...

  Jäklar vad vi ska ha kul på lördag (jag kommer få ha kul lite längre tid än dig bara...). Ses!

  ReplyDelete
 2. Nej det ska han inte, men nu får han tydligen ändra sina planer och dra en mara under 2:30. Hur svårt ska det vara lixom :)

  Ja som pappa alltid säger: han springer under längre tid för han tycker det är roligare än mig, dessutom får han mer valuta för pengarna :)

  ReplyDelete
 3. Riktigt bra insats på Lag-sm! Och lycka till imorrn:)

  ReplyDelete
 4. Du bör hängt av mig innan km 42 om du inte vill se min rygg passera mållinjen! ;)

  Nej allvarligt så hoppas jag att det skiljer en stund mellan våra ankomster: att jag får kliva över mållinjen innan kl 14:40 och att du står där i målfållan med ett fint nytt pers.

  Nu kör vi!!

  ReplyDelete