Wednesday, May 7, 2014

Oinspirerad

Nu har det gått en bra stund sedan jag för tillfället lagt löparskorna på hyllan. Mitt senaste riktigt hårda löppass (Frankfurth Marathon) var för ett halvår sedan. Jag har visserligen så smått börjat rehabträna-springa lite. Typ 3x4min jogg(~13km/h). Men det är inte utan vissa bakslag. Visst går det så smått framåt. Men det går lååångsamt. Ibland är två steg fram ett steg bak. Men oftast känns det som man tar ett steg framåt och sedan ett steg tillbaka i rehaben. Dock aldrig ett steg fram och två steg tillbaka så det går iaf långsamt framåt. Men det kräver det mesta av min energi att försöka finna inspiration. Det hade ju funkat fin om man, emellanåt, kunde testa sin form och kanske springa något lopp. Nu vet jag ju inte alls var jag står. Bävar lite för att få veta det också. Man hoppas ju på något slags mirakel att när jag väl kan tävla igen. Dock får man nog inse att det förmodligen inte kommer vara så. Vill man bli en bra löpare ska man nog träna löpning och inte crosstrainer. Crosstrainertränmingen som iof för det mesta går riktigt bra. Har konverserat lite med en Viss Patrik Verme på jogg och fick tips om hur tänka kring interaller på crosstrainern. Det som är svårt på den är att pressa upp pulsen och kör man korta intervaller typ 20x60 sekunder med 40 sekunders vila kommer man ofta knappt upp i puls innan det är dags att pausa. Då är det bättre att köra lite längre intervaller samt att pausen skulle hållas aktiv, typ samma puls som under lättdistansträning, för mig runt 130. Så två pass som avverkats är 5x6min aktiv vila 2min och 3x10min aktiv vila 5min. Detta har resulterat i nya maxpulsresultat på crosstrainer ett par gånger, som nu ligger på 176 av uppmätt 185.

En sak som man kan göra, när man inte kan springa och skall hålla motivationen uppe, är att belöna sig med fysiska saker. Bla att köpa skor. Har säkert blivit ca 7-8 par som jag inte invigt än. Sedan har jag även upptäckt att det finns en ny teknik att mäta puls med. Det ska vara genom optisk mätning i handlenden och ser ut som ett vanligt armband. Den går att koppla till gps-klockan så det blir nog ett inköp av en sådan ganska snart. Hur det funkar vet jag inte men det är skönt då jag inte tycker om pulsbandet runt bröstet. Framförallt under hårdare träning då det känns som någon försöker förhindra en att andas när man tar i.

Något mer intressant finns inte att skriva så här kommer lite blandade bilder.

Min nya drog. IPAs i alla olika slag. Här en med mammas namn :)
Ska man stå länge på en Crosstrainer innan Jobbet blir det till att gå upp tidigt. Då kan det vara såhär fint. Jag kallar det jag-vill-inte-stå-på-en-crosstrainer-väder.
Förra året åkte jag till Strömstad och vann en träningstävling. Fick ett presentkort på Quality Hotel och Spa som utnyttkades.
Lingon är gott. Extra gott om man mixar lika delar lingon och Vaniljglass.
Såhär glad (och suddig) är man under ett långpass (2.5h) en tidig Söndag-morgon på en Crosstrainer.

3 comments:

 1. Wow, 2,5h på en crosstrainer. (En annan gnäller över 50min Radom)
  Hoppas de reder sig åt de håller du vill med löpningen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kan säga att utan alla bra poddar det finna att lyssna på så hade det varit svårt. P3 Dokumentär, Möt Löparen och Marathon podden har verkligen gjort livet på crosstrainern lättare :)

   Delete
 2. Have faith my friend! Jag är alldeles övertygad om att all den träning du lägger ner kommer visa sig när du får börja springa igen!!! Visst kommer det ta ett tag att få igång löpsteget när du får börja löpträna på allvar MEN grundfysiken kommer vara starkare än någonsin! Synd att vi inte fick till fikan!

  ReplyDelete