Saturday, March 30, 2013

Göteborgsvarets Seedningslopp. 1a plats. PB 32.06

Så var det bara en vecka kvar till Berlin halvmarathon. Genrepet i Göteborg på göteborgsvarvets seedningslopp gick över förväntan. Såpass bra att det överraskade både mig och tränaren.
Målet var en tid runt 33 eller straxt under. 
Jag visste inget om banan förutom att den var Flack.  Men det brukar ju många arrangörer skriva så visar det sig att den inte alls är så flack som man tror. Men denna bana var verkligen Flack i ordets bemärkelse. Dock var den lite vindkänslig. Vädret dagen till ära var soligt och fint men lite blåsigt så helt perfekta förhållanden var det dock inte. I och med att jag inte toppat formen och dragit ner på träningen var det ingen superkänsla på uppvärmningen. Därmed hade jag inte stora förhoppningar. Jag fick dock en hyfsad bra känsla så med rätt draghjälp borde de gå hyfsat snabbt trodde jag.  Försökt spana i motståndet idag men såg ingen jag kände igen. Dock var det några Sävedalen-linnen på plats och de brukar ju kunna springa snabbt.
Efter starten kände jag lite på motståndet och lät några andra gå upp och dra de första km. Men efter ca 3k så var det bara jag och en löpare från Åmål kvar i täten. Han kändes stark och drog fram till varvningen som passerades på 16.05. Därefter blev det en del motvind och jag kände mig stark i den. Däremot var han starkare i medvinden. Så vi växeldrog så ett tag fram till straxt efter 8k då jag testade ett ryck som han verkade få släppa i. Dock aldrig så pass att jag kände mig säker på 1a platsen så det var bara att pressa på fram till målet som passerades på en andra 5a på 16.01 och totalt 32.06.  Seger marginalen blev tillslut 3 sek.  Det blev pers med hela 45sek på landsväg 10k och 2 sek snabbare än min 10000m tid från förra året. Hade 33.23 från premiärmilen samma dag i fjol så förhoppningarna inför årets tävlingar har trissats upp en del. Först ut är halvmarathon och en sub 70 där känns inte helt omöjlig. Först dock en vecka semester i Norge med lugn träning, återhämtning och tid för reflektion. Men sedan ska det dock stå härliga till med träning och tävling.

Slappar efter träning i Notodden, Norge.

1 comment:

  1. Grymt bra jobbat! Grattis till en kanontid!

    ReplyDelete