Monday, October 17, 2011

Sista arbetsveckan

Det här med courses i garmin är något jag har kommit att uppskatta, speciellt på resande fot. Den senaste tiden har en hel del nya vägar löpts. Dels för att skogsslingorna hemma är för mörka på kvällen den här delen av året, dels att jag bytt ut Västerås mot Göteborg varannan helg och dels att man fått lyxen att åka på semester med jobbet. Det underlättar en hel del att kunna följa en bana med hjälp av gps'n och inte tänka kartor och behöva använda sitt "lokalsinne".

Senaste veckan var sista mängdveckan Frankfurth. I och med att Torsdag - Söndag spenderades i Edinburgh, har träningen blivit lite mer utmaning och lite roligare. Fick flytta Torsdagens intervaller till Onsdag vilket var lite gambling i och med halvmaran helgen innan. På torsdagen blev det tidig uppgång(05:30) för att hinna med Lättdistans på 20km. Dagen efter i Skottland blev det ännu tidigare, dessutom på tom mage, LD 24km, för att hungrig som en varg hinna äta frukost innan dagens aktiviteter. Lördagen bjöd på fri aktivitet på eftermiddagen så det blev sista långpasset på kullarna kring huvudstaden. Totalt 39km som var menat att vara 32, men det är inte alltid så lätt att hitta trotts garmins fenomenala hjälp. Efter lite fel-spring var jag tillbaka på hotellet och en välförtjänt pizza marghuerita och två Guinness, Långpassmat, knäcktes. Avslutade veckan på hemmaplan med LD6 + Distans 14 i marafart (3:43).

Nu återstår 2 veckor med lite mindre mängd och formtoppning. Inte så mycket som kan göras åt min kapacitet nu. Bara att hoppas på att slippa förkylning och attt formen infinner sig den 30:e.

Passerar snart 400 mil för i år och det har nu byggts upp till detta. Klart man har stora förhoppningar och ser sig gärna överträffa sig själv men någonstans måste jag ändå vara realist och konstatera att under 2:40 är ändå godkännt. Även om man drömmer om en sub 2:35 tid på en gång.

Veckosummering
Måndag: Löpvila
Tisdag: LD11
Onsdag: Kupperade intervaller, 10*3min, 17km
Torsdag: LD20
Fredag: LD24
Lördag: LP39
Söndag: LD6 + D14 @ 3:43

Totalt: 135km  


En tidig morgon när Edinburgh sover.

Skottsk natur straxt suväst om huvudstaden

När det blåser får man chansen att se snygg ut :)

No comments:

Post a Comment