Sunday, September 18, 2011

Stockholm Halvmaraton DNS

Det har hänt en hel del sedan sist. Har inte haft ork eller tid att uppdatera bloggen. Vissa saker går liksom före i livet. Bland annat har tjejen nu flyttat till götet för att plugga i 3 långa år så det blir till att vänta på att flytta ihop. Å andra sidan får jag nu se mer av Sveriges baksida/framsida?. Det visar sig :). Blir iaf till att reka löpvägar i centrala Göteborg iaf eftersom hon bor mycket centralt. Skall bli intressant då det alltid är kul att testa ny vägar.

Har även hunnit med att för första gången testa en tävlig som ett tröskelpass. Sprang Kistaloppet på 90-95% och kom i mål på en ok tid av 34:45. Hade annonserats om en lättsprungen och flack bana vilket var sant först halvan. På slutet infann sig dock flertalet långa och sega uppförslutor. Tänkte trycka på de sista 2km in måt mål och kanske t.o.m. persa på milen på landsväg men det sket sig ju. Allt som allt var det en riktigt trevlig tillställning med kanske 2000 deltagare, bla Haben Idris och David Nilsson. Idén att spring genom Kista galleria va fenomenalt kul, tom gps'en flippade inte ur. Sedan bar det iväg på lite grusvägar och genom bla Husby och Akalla Centrum.  Fick den berömda sub 40 vindjackan och en kul upplevelse i bagaget.

Efter kista var det bara att sadla om och koncentrera sig på Stockholm Halvmaraton. Tanken var att denna vecka, V37, skulle bli en nertrappning inför och allt kändes superbra. Sista intervallerna 6x1000 på bana snittades på 3:08 och jag är nog egentligen i min livs form just nu. Borde klarat av runt 1:14:30-1:15:00 som det kändes. Vaknade dock upp dagen efter, dvs Onsdag, med en dålig känsla i halsen som skulle visa sig vara en förkylning och allt vad det innebär tyvärr. Blev inget springande av igår men dock fick utlopp för en annan av mina hobbys, dvs att fotografera, och det var också riktigt kul om än inte lika kul som att få delta.

Nu blir det dock omsadling till nästa projekt, Frankfurt maraton 30 Oktober, men där emellan ett besök i Bålsta(8 Okt) för halvmaran istället för i Stockholm. Bara att nöta vidare, det bästa jag vet. Vi syns på vägarna...


Bjuder på lite bilder och en film från igår, alla bilder finns som bildspel på Picasa:
Bouafif var överlägsen och vann på 1:04:41

Mustaniemi i mål på 1:10:52

Isabella, kanske gladast av alla, var lika överlägsen som Bouafif. 1:11:07, även Svenskt rekord.

Klubbkamraten Ulf Eriksson Gjorde årets lopp och gick imål på 1:19:27 

Alla måste delta :)

Åhwall, 1:08:16

 Cédric Schwartzler, 1:12:42

Johan Ställberg och Lorenzo Nezi, 1:14:29 och 1:14:27

Anna Rahm, 3:a i SM, 1:17:30

Mattias slog nytt pers men finfina 1:28:41

Fars, still going strong, på 1:55:01

Lillsyrran gör halvmaran för första gången och får bära familjens ära. 1:54:22 

2 comments:

  1. Hör av dig om du är i Götet och vill ha träningssällskap. Eller dyk upp på Solvikingarnas träning i Skatås tisdagar och torsdagar kl 18 vid Solvikingarnas stuga. Det brukar även bli intervallträning lördagar kl 10 och långpass söndagar kl 10. Bara att dyka upp. (Men hör av dig innan om det gäller helger för då kan tiderna variera lite.)

    //Mattias

    ReplyDelete
  2. Ok, trevligt. :) Det skall jag ha i åtanke. Får se hur mycket tid över det blir när jag kommer ner. Vill ju prioritera tjejen när man har så lite tid tillsammans. Kommer dock att träna också och utgå från Scandinavium ungefär. Ska ner nu i helgen men då är det ju Lidingölöppet för dig/er. Skall se om jag hittar det berömd skatås, det verkade iaf ligga hyffsat nära.

    ReplyDelete